Activiteiten

Steun Israël in deze chaotische tijden en hang de vlag uit

Deze oorlog gaat niet over de vrijheid van Palestijnen . Lees de column van Fidan Ekiz, columnist van de Telegraaf d.d. 11 oktober 2023 via Telegraaf.nl


Vooraankondiging: lezing over Israël/Palestina

Op verzoek van de Protestantse Gemeente Bovensmilde zal Kees Andriesse op woensdag 15 november een lezing met foto’s verzorgen in de Waterstaatskerk in Bovensmilde. De titel van zijn boek “Israël 75 jaar, bekijk het maar” vormt de aanleiding tot de lezing. Zeker gezien alle ontwikkelingen die er nu in dat gebied plaatsvinden is het thema interessant en nodigen wij u hierbij van harte om aanwezig te zijn. Kees heeft veel kennis van zaken en geeft een inkijkje in de geschiedenis van Israël en haar inwoners. Hij gaat ook graag met het publiek in gesprek.

In het volgende kerkblad meer hierover. Reserveer alvast deze datum in uw agenda.

Kijk op de website van de https://bovensmilde.protestantsekerk.net voor meer informatie en tijdstip etc.


Lezing in Synagoge Zuidlaren 14 mei 2023

Op zondag 14 mei, de dag waarop Israël 75 jaar geleden zijn onafhankelijkheid uitriep, heeft Kees Andriesse een lezing in de Synagoge van Zuidlaren gehouden. Aan de hand van zijn boek Israël 75 jaar | Bekijk het maar, nam hij de bezoekers mee in de geschiedenis van Israël van 1948 tot heden. Na afloop kon het boek was zijn boek tegen een gereduceerde prijs beschikbaar.

Persbericht lezing 14 mei